3 slimme vragen voor een sollicitatiegesprek

3 slimme vragen tijdens een sollicitatie

3 slimme vragen voor een sollicitatiegesprek
Als je deelneemt aan een sollicitatiegesprek wil je graag goed voor de dag komen. De werkgever heeft een ander doel, hij wil graag een goed beeld van de mogelijke kandidaten. Welke vragen zijn nu verstandig om te stellen tijdens een sollicitatiegesprek om er achter te komen of dat er een match is tussen de persoonlijkheid van de kandidaat en de verwachtingen? Er staan hier drie slimme vragen voor je klaar die gesteld moeten worden in een sollicitatiegesprek.

Op welke manier zou je een succesmoment omschrijven in de functie?
Vaak wordt een sollicitatiegesprek vanuit de organisatie met meerdere personen gevoerd. Je bent op de hoogte van de taken en verantwoordelijkheden binnen de functie, dit heb je met je gesprekspartner doorgenomen. Stel jezelf dan de vraag waar dat de nadruk ligt binnen de functie. Als je vraagt naar een succesmoment binnen de functie, achterhaal jij waar de nadruk op ligt bij de betreffende functie. Je kunt dan ook nagaan of dat een punt is waar jij energie uit kunt halen. Als je er geen energie van krijgt, ga dan eens na waar je wel energie van krijgt.

Wat is volgens jou de meest gewaardeerde karaktereigenschap binnen de afdeling?
Als je deze vraag stelt dan kom je er achter wat voor type persoon er volgens het bedrijf het meest geschikt is voor de functie. Maar je komt er zo ook achter wat voor type persoon er het beste binnen het team past. Is dat een karakter waar je mee overeenkomt? Kun je eenvoudig samenwerken met dit type karakter? Zorg dat je er een goed beeld van hebt, om er achter te komen of dat het echt een geschikte functie voor je is.

Hoe ziet in jouw ogen een geschikt beoordelingsgesprek eruit?
De vraag heeft een achterliggende gedachte. Het gaat er om dat je weet hoe dat een gesprek er in grote lijnen uit gaat zien. Hoe gaat een gesprek er aan toe? Moet jij alles aangeven of stuurt de ander een gesprek aan? Krijg je feedback of laat de ander jou je gang gaan? Als het gesprek klaar is, dan kun je je antwoorden naast de verwachtingen leggen. Je kunt dan nagaan wat je zelf graag wil. Het beste kan alleen uit jezelf worden gehaald als je weet wat er van je wordt verwacht.

Een gesprek kun je gelukkig altijd voorbereiden. Het advies is ook om daar gebruik van te maken, je kunt dan namelijk nagaan wat je als antwoord kunt geven. Niet alle vragen kun je voorbereiden, je hebt immers geen idee wat de ander aan je gaat vragen. Maar je kunt wel zelf nagaan wat voor vragen er gesteld kunnen worden. Zorg dat je de vacature er nog even bij pakt en nagaat wat de wensen zijn bij de betreffende functie.

Wij komen graag persoonlijk in contact