Doe lekker D.O.M. op zoek naar werkgeluk!

Doe lekker D.O.M.

Doe lekker D.O.M. op zoek naar werkgeluk!
Uit onderzoek blijkt dat mensen die gelukkig zijn beter kunnen presteren en ook productiever zijn. Dit is niet alleen goed voor jouw carrière, maar ook voor het bedrijf en voor jezelf. De geluksprofessor genaamd Patrick van Hees is er een eenvoudige formule: Geluk = D.O.M. Hij zegt dat (werk)geluk bestaat uit drie bouwstenen en dat zijn doelen, oplaadpunten en mensen. We lichten het nader toe.

D = Doelen
De D staat voor doelen. Als je zelf werkdoelen en leerdoelen op hebt gesteld dan zorgt dat voor een bepaalde richting, maar je kunt er ook energie van krijgen. Het zijn de doelen die er voor zorgen dat je iedere dag weer op tijd aan je werk begint, iets waar je naar uit gaat kijken. Als je voor jezelf een doel voor ogen hebt, dan geeft dat ook meer rust en je bent gelukkiger. Zorg dat je bewust met je doelen omgaat en dan doe je automatisch dingen die goed bij je passen. Je kunt met een collega eens nagaan hoe dat werkt, schrijf samen drie doelen op die je binnen drie maanden wilt bereiken. Evalueer de doelen na drie maanden en stel dan nieuwe doelen op.

O = Oplaadpunten
De O staat voor oplaadpunten. Dit zijn momenten waarbij je even bij gaat tanken en gaat genieten van hetgeen wat je hebt bereikt. Je kunt verschillende momenten als oplaadpunt gebruiken, zoals een wandeling met een collega, een middagje vrij of ergens wat drinken met je team. De meeste mensen staan er niet bij stil hoe belangrijk dat het is dat je je op kunt laden. Geef jezelf echt de tijd om op te laden! Plan daarom ook iedere week oplaadmomenten in. Als je deze momenten niet plant, is de kans groot dat je alleen maar door blijft gaan.

M = Mensen
De M staat voor mensen, en mensen zijn de belangrijkste bouwsteen voor een gelukkig leven. Als je je verbonden voelt met de mensen op de werkvloer dan ben je ook gelukkiger. Het is daarom goed dat je je gaat investeren in de relatie met je collega’s. Je kunt elkaar hierdoor beter leren kennen en het geluk ervaren. Geef elkaar complimenten en zorg dat je open bent naar elkaar.

Je ziet dat je het werkgeluk grotendeels zelf in de hand hebt. Kies er daarom voor om te investeren in jezelf, dan ervaar je ook meer geluk! Het is belangrijk dat je weet waar je naar toe gaat werken. Stel daarom doelen op, zorg dat je op tijd kunt opladen en geniet van de mensen om je heen! Samen kun je namelijk meer bereiken dan alleen, je hebt elkaar echt nodig!

Wij komen graag persoonlijk in contact