Hoge werkdruk? Geef het door!

Hoge werkdruk? Geef het door!

Hoge werkdruk? Geef het door!
Het is belangrijk dat wanneer er sprake is van een hoge werkdruk, dat dit bespreekbaar wordt gemaakt. Ben jij de werknemer die het aan durft te geven bij de werkgever? Het is van groot belang voor iedereen en je scoort er punten mee als jij het durft!

Bedrijfsvisie
Een hoge werkdruk dien je bespreekbaar te maken. Het is goed om het te gooien op de bedrijfsfilosofie. Het is belangrijk dat je laat zien dat je het voor de organisatie doet. Geef bijvoorbeeld aan: “Ik ben me bewust van de kwaliteit die geleverd moet worden binnen de organisatie.” Het geeft aan dat je voor de organisatie wil gaan en goed werk wil leveren. Geef ook aan dat je de filosofie niet in de weg wil staan en dat er daarom wat aan de hoge werkdruk gedaan moet worden (zodat de kwaliteit van het werk hoog gehouden kan worden).

Druk duidelijk maken
Het is goed dat je aangeeft dat de werkdruk de bedrijfsvisie in gevaar brengt. Je bent namelijk niet in staat om goede kwaliteit te leveren als je hoofd over blijft lopen. De kans dat je hierdoor fouten gaat maken is erg groot. Hetgeen wat je dan kunt zeggen is bijvoorbeeld: “Door een overvolle planning is het voor mij onmogelijk om kwaliteit te waarborgen, dit voelt niet goed.” Je laat hierdoor zien dat je je bewust bent van de situatie, de druk die het op je uitoefent en dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Als je het zo bespreekt, is de kans groot dat er wat mee wordt gedaan.

Inzicht in oplossingen
Alleen aangeven wat er mis is, dat kunnen de meeste mensen wel, maar kun jij ook inzicht geven in oplossingen? Een hoge werkdruk is erg vervelend, maar als je hier inzicht in hebt, dan is de kans groot dat je ook al na hebt gedacht over oplossingen. Je kunt daarbij aangeven dat je graag wil dat de organisatie succesvol is. Je kunt dan aangeven dat je de werkdruk graag wil verlagen en daarom graag een collega wil vragen bij te springen. Wat je daarbij ook nog aan kunt geven is dat je de klant graag tevreden wil houden. Je manager is nu zelf aan zet, maar je zal merken dat wanneer je het op deze manier brengt, dat er meer bereikt kan worden. Je laat namelijk zien dat je open staat voor veranderingen, je denkt mee over oplossingen en je durft aan te geven dat de werkdruk te hoog is. De manager zal respect voor je hebben dat je het aan durft te geven en dan samen met jou en de anderen bekijken wat er aan gedaan kan worden.

Wij komen graag persoonlijk in contact