Op weg naar de eerste baan!

Op weg naar de eerste baan!

Bijna afgestudeerd? Op weg naar de eerste baan!
Je bent bijna afgestudeerd en wat doe je dan? Misschien ben je al op zoek naar een droombaan. Je kunt zelf je route uitstippelen en zo begint de weg naar succes.

De basis
Je hebt een tijdje geleden voor een bepaalde studie gekozen, wat was daar de reden van? Welke drijfveren had je? Wat sprak je aan bij deze studie? Als je dat voor jezelf op een rijtje hebt gezet dan kun je kijken hoe je daar nu tegenaan kijkt. Welke van deze punten zie je graag terug bij je eerste baan? Je hebt nu alle tijd om na te gaan waar je wensen liggen. Tijdens de opleiding heb je mogelijk ook al stage gelopen en dat geeft ook een beeld van wat je wel en niet wil doen binnen een bedrijf. Zorg dat je alle gegevens bij de hand pakt en dan beter keuzes kunt maken. Let op dat je hierbij echt naar jezelf gaat kijken en niet naar wat anderen verwachten van je.

Type bedrijf kiezen
Zou je graag binnen een groot of klein bedrijf willen werken? Regionaal of juist internationaal? Wil je in een team werken of alleen een grote verantwoordelijkheid dragen? Wil je binnen een bedrijf werken met een duidelijke visie en strategie, of kies je juist een bedrijf waar ook eigen inbreng wordt gewaardeerd? Het zijn zomaar een paar vragen waar je over na moet denken, zo kun je namelijk gerichter een bedrijf kiezen waar je zou willen werken.

Functieomschrijving bekijken
Een functie kan een bepaalde titel hebben, maar zorg dat je daar niet altijd naar gaat kijken. Het gaat met name om de handelingen die je uit moet voeren binnen de functie. Welke taken krijg je? Krijg jij daar energie van? Wat vind je leuk om te doen en wat niet? Wat wordt er bij de functie van je gevraagd en sluit dat aan bij wat je wil doen?

Toekomstvisie
Het is belangrijk dat je na gaat denken over de vraag waar dat je over, drie of vijf jaar wil staan. Het is lastig maar het is wel belangrijk, zodat je naar je droom toe kunt werken. Welke stappen kun jij de komende periode zetten en kun jij je binnen een bedrijf bijvoorbeeld verder ontwikkelen naar die je graag wilt? Ook dat is goed om na te vragen, want dat kan juist de doorslaggevende factoor zijn om voor dat ene bedrijf te kiezen.

Het is belangrijk dat je voor jezelf nagaat wat je wil bereiken als je af bent gestudeerd, waar wil je werken? Zorg dat je nagaat wat de opties zijn en dan kun jij hier snel actie voor ondernemen.

Wij komen graag persoonlijk in contact